Tarina

Puumuotoilu Olli Kakkinen on yhden miehen monipuolinen puualan yritys, joka on toiminut vuodesta 1994 lähtien Nilsiässä lähellä Tahkovuoren matkailukeskusta. Päätuotteita ovat suomalaisesta puusta valmistetut käyttö-, lahja- ja liikelahjatuotteet. Yksilölliset, korkealaatuiset ja kestävät puutuotteet on valmistettu erikoispuulajeista, kuten tuomesta, pihlajasta sekä visa- ja luomukoivusta.
 

Valmistuin vuonna 1992 Kuopion Muotoiluakatemiasta käsiteolliseksi muotoilijaksi. Lama oli tuolloin pahimmillaan ja työnäkymät olivat erityisen heikot. Päätin ryhtyä yrittäjäksi ja puumuotoilun opettajaksi, mihin kipinä oli syntynyt jo kouluaikoina.

Huhtikuussa 1994, yrittäjäkurssin jälkeen, perustin toiminimen starttirahan turvin autotalliin. Tuotteina olivat kuksat, korut ja koirankodit, joita markkinoin koko Suomeen. Kysyntää tuotteille alkoi löytyä, joten rohkenin vuokrata isommat toimitilat ja ostaa käytetyt puuntyöstökoneet Tampereelta. Pian tulivat mukaan myös erikoispuulajit, joista kehittelin erilaisia puutuotteita.


Työnäkymät muuttuivat paremmiksi ja kaupankäynti vilkastui. Olin monta vuotta ”puualan yleismies”: tein puusepäntöitä muun muassa Tahkolle, suunnittelin oman liikelahjamalliston, seikkailin toreilla ja tapahtumissa sekä tein entisöintiä ja opetustöitä.

Olen toiminut puualan yrittäjänä nyt 23 vuotta. Minut tunnetaan erityisesti leikkuulaudoista, mutta olen ollut mukana toteuttamassa myös design-kalusteita, puuterasseja ja muita mielenkiintoisia puuprojekteja. Minulle tärkeintä on, että asiakkaani ovat tyytyväisiä. Haluan tarjota laadukkaita, huolellisesti viimeisteltyjä kotimaisia puutuotteita. Teen työtäni edelleen aidosta intohimosta puuhun.

Seuraa kuulumisiani Facebookista ja tutustu uusiin tuotteisiini verkkokaupassa.

Tule mukaan matkalle

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Lataa lisää